SEGdag DLZ

2024

Het is de bedoeling dat er tijdens de SEG dag een AIOS en ANIOS samen een necrologie, M&M en kwaliteit/casusbespreking houden. Het is de bedoeling dat de AIOS/ANIOS onderling zelf e.e.a. afstemmen om de besprekingen tot een succes te maken.

 

Necrologie bespreking

Op de G-schijf staat een lijstje met patiënten die in de afgelopen periode op de SEH zijn overleden. Deze patiënten dienen te worden besproken tijdens de necrologiebespreking. Controleer altijd even bij Philip Vriend of het lijstje op de G-schijf helemaal compleet is; vaak is dit niet zo, omdat niet alle dokters het lijstje heel keurig bijwerken.

Op de G-schijf staan ook de necrologieformulieren van alle patiënten en een voorbeeldpresentatie.

Na afloop van de necrologiebespreking is het de bedoeling dat je het lijstje veranderd in ‘besproken’ en jouw presentatie inclusief de (eventueel aangepaste) codering op de G-schijf plaatst.

 

Morbiditeit & Mortaliteit

M&M is een incident of bijna incident bespreking.

 

Kwaliteit/Casusbespreking

Tijdens een casusbespreking wordt een interessante casus ingebracht, waarbij via literatuur verdieping op het onderwerp wordt besproken. Een kwaliteitsbespreking kan een casusbespreking zijn conform M&M waar ook vpk’s en andere dokters bij gevraagd kunnen worden die betrokken waren.

 

Researchbespreking

Tijdens de researchbespreking worden de huidige lopende onderzoeken besproken en nieuwe onderzoeken geïntroduceerd. Ook is er aandacht voor nieuwe onderzoeksideeën of vragen over onderzoek doen.

 

Positief Incident Melden

Leren van wat goed gaat in onze zorg. Excellente zorg vastleggen, analyseren en ervan leren.

Zie ook: